Undvik de vanligaste inredningsmissarna

Inredning är inte alltid så enkelt. Men det finns också områden där man ser fler personer göra ett eller annat misstag. Därför ska vi nu belysa några vanliga inredningsmissar för att göra de lättare att undvika i framtiden.

För få ljuspunkter i rummet

Ett normalstort rum borde faktiskt ha mellan 5-10 ljuspunkter. Och det finns många rum landet över som inte ens kommer upp i den lägre siffran här. Som tur är lösningen riktigt enkel då allt man behöver är ta tiden att titta runt på utbudet och leta upp en eller annan lampa man tycker är snygg och passar in i inredningen.

För små mattor

Mattans storlek är något man främst ska vara noga med i vardagsrummet och eventuell matsal. Det bästa möjliga för rummet är att ha en matta som alla möbler faktiskt får plats på. För bord med stolar ska stolen kunna stå på mattan med alla fyra ben även när man sitter vid bordet.

Placera alla möbler längst väggen

Detta kan potentiellt vara det absolut vanligaste misstaget och alla av oss har gjort detta en eller flera gånger. Ibland kan det vara svårt att se hur man skulle få plats med allt annars. Men tänker man bara att dra fram möblerna mot rummets mitt redan från början kan man ofta hitta en fungerande lösning. Det kommer ge ett helt nytt liv åt rummet.

Hänga gardinerna direkt ovanför fönstret

En annan kandidat för vanligaste misstaget är nog att sätta upp gardinstången direkt ovanför fönstret. Misstaget här kan leda till att rummet taket känns lägre än det egentligen är och rummet kan även få rummet att kännas mörkare. Så nära taket som möjligt är något som fungerar bra i de flesta rum och är rekommenderat att prova.