Populäraste inredningsdetaljerna i köket

Kökstrender är som klädtrender, det kommer 2-3 nya varje år medan vissa detaljer håller sig kvar i flera år. Om du står inför en köksrenovering, vilka tidlösa trender kan du använda dig av för att få ett vackert kök som håller genom alla dessa trender?

Marmor

Marmor har använts i våra kök i flera hundra år och det är populärt än idag. Du kan använda marmor på många olika sätt. Många väljer marmor som bänkskiva men tänk på att marmor är ett känsligt material som exempelvis får fläckar av syror såsom citron och apelsin. Alternativt kan du använda marmorn på golvet eller som stänkskydd ovanför spis och diskhon. Marmor finns i flera olika färger men de vanligaste som vi ser i Sverige är den vita och den gröna. Du kan också hitta bruna, rosa, svarta och gråa.

Stäng av diskmaskinen med en knapp

Du behöver inte ha avstängningen på kranen. Numera kan du koppla in en knapp i diskbänken eller på väggen som stänger av och på vattnet till diskmaskinen. De flesta tänker nog inte på att man måste stänga av vattentillförseln till diskmaskinen mellan körningarna för att vara helt försäkrad. Knappen ska du trycka på när du ska köra maskinen: oftast behöver du bara trycka en gång så stänger den automatiskt av vattnet efter 3, 6 eller 12 timmar.

Lantstil

Den lantliga stilen har varit populär i flera år och ser fortfarande ut att hålla i sig. Det lantliga köket är stort, ljust med mycket trädetaljer såsom träkök eller äkta trägolv. IKEA har varianter på lantköket bland sina luckor och där hittar du också de vanliga färgerna såsom vitt, grått och trärent. Lantstilen handlar om att allt behöver inte passa ihop och vara perfekt, du kan kombinera ditt köpta kök med en enkel byrå eller skåp som du ropat in på en gårdsauktion. Det blir lite mer äkta när du sätter ihop gamla och nya material!