Renovera billigare – några snabba tips

Renovationskostnaderna är något som kvickt kan börja skena iväg om man inte är varsam. Medan mycket av detta kan undvikas genom med noggrann planering finns det alltid fall där höga kostnader är oundvikligt. Men samtidigt kan det ibland finnas alternativ som är betydligt billigare.

Dekorplast skapar nya vackra ytor

Att byta ut en bänkskiva eller liknande bara för att man vill ha något nytt är inte en ovanlig förekomst. Så länge den fortfarande är slät kan man istället välja att skaffa lite dekorplast och fästa detta på skivan. Den blir som helt ny och materialkostnaderna blir väldigt låga.

Mycket går att måla om

Målade saker tappar sin lyster genom åren. Men istället för att byta ut dessa saker helt bör man först testa att bara måla om dem. Ett nytt lager färg kan minst sagt göra underverk för både möbler och annan inredning. Var dock noga med att göra ett ordentligt förarbete för att säkerställa ett vackert slutresultat.

Secondhand, loppis och auktioner

Vid införskaffning av nya möbler är det ju alltid enklast att kolla runt på vanliga möbelbutiker. Men den som vill hålla nere utgifterna bör även hålla ett öga på alternativa platser som secondhandbutiker, loppmarknader och även auktionssajter. Här kan man emellanåt göra riktiga kap som hjälper en att hålla nere utgifterna.

Verktyg kan lånas eller hyras

Beroende på vilket typ av renovering man planerat för kan en del något ovanligare verktyg behövas. Vissa verktyg kan dock kosta flera tusenlappar och måste ju då också passa in i budgeten. Kolla dock först om någon i familjen eller vänskapskretsen faktiskt äger ett sådant verktyg och kan tänka sig låna ut det. Om inte finns det gott om firmor som hyr ut verktyg för en mindre kostnad per dag. Även detta kan många gånger vara billigare är att köpa det själv.