Dags att fixa utsikten till sommaren?

På morgonen har du några minuters lugn stund och du slår dig ned vid köksbordet med en rykande färsk kaffekopp för att njuta av utsikten utanför fönstret. Trodde du. Bladen har precis börjat slå ut på träden och den där sjöglimten du borde se är plötsligt inte där.

Trädgårdsplanera i tid

Nu kanske du inte har sjöutsikt, men du vill se dina nyplanterade rosor eller barnen leka på gräsmattan – men något träd skymmer. Den där ”lilla” tallen som en gång var lite söt har helt plötsligt börjat släppa sina kottar ner på ditt växthus. Några grenar växer åt helt fel håll på ditt kära äppelträd. Du vågar inte röra det av rädsla att det kanske dör. Men nu, ja, nu känns det ju lite sent att göra något åt det, kanske du tänker.

Ta hjälp om du behöver

Det är lätt att skjuta på beslut som känns stora och komplexa, men du behöver inte lösa alla problem själv. Leta lite inspiration eller prata med andra trädgårdsintresserade. Det finns en del saker att tänka på när du ska ta ner träd. Det finns professionell hjälp att få. Ta en titt här och ta hjälp av ett proffs om du är osäker på dina kära (eller okära) träd.