Att inreda en liten etta

Ju mindre yta man har tillgänglig desto mer kreativ måste man vara med inredningen.Ettan är ofta typexemplet man använder när man tänker sig små lägenheter och de kan mist sagt vara en utmaning att inreda snyggt. Men långt ifrån omöjligt.

Inreda på höjden

Man talar ofta om golvyta i inredning. Men när man inte har mycket att tala om i detta avseende borde man även börja tänka på väggyta som ett sorts substitut. Naturligtvis kan man inte ställa möblemanget på väggen, men man kan använda den i större utsträckning för exempelvis förvaring. Att sätta upp hyllplan ända upp mot taket kan ge en väldig massa extra utrymme för förvaring av allt möjligt.Sängen är också något man kan överväga att lyfta upp. Tänk i stil med en våningssäng där endast den övre sängplatsen finns kvar. Nedanför kan man istället ställa något som ett skrivbord eller kanske en soffa. Ett annat alternativ kan vara att satsa på ett bra sängskåp så sängen inte tar upp värdefull yta när den ändå inte används.

Bättre anpassade möbler

Att titta mer noga på vilka möbler man faktiskt använder kan också vara väldigt klokt. När det kommer till saker som soffor, stolar och fåtöljer kan det vara en bra idé att välja sådant som inte har armstöd. Dessa möbler tar genast upp mindre utrymme och ser ofta bättre ut när tvingas stå nära andra möbler.Möbler med inbyggd förvaring är också toppen för små lägenheter. Soffor, stolar, sittpuffar och bord har alla varianter med praktiska förvaringsmöjligheter.

Satsa på ljusa färger

Ljusa färger gör att rum känns med öppna och luftiga. Vilket är något som alla små lägenheter är i behov av. Allt behöver naturligtvis inte vara vitt, men satsa på ljusa färger på väggar och åtminstone en del av inredningsdetaljerna. Ju mer mörka färger man har desto mer belysning kommer man också behöva för att balansera ut det.