Ett attefallshus har många möjligheter

Om du inte redan visste vad ett attefallshus var så är det en byggnad du kan bygga på din tomt helt utan bygglov, men så länge det uppfyller några specifika krav. Ett attefallshus kan användas till många olika slags syften och det är värt att utforska några potentiella möjligheter,

Åretruntboende

Ett attefallshus kan inredas som ett åretruntboende komplett med bland annat kök och badrum. Den kan därmed fungera som en liten gäststuga eller en egen bostad för exempelvis en äldre tonåring. Genom att satsa på en design med loft kan en hel liten lägenhet enkelt få plats i denna konstruktion.

Bastu

En bastu är också ett mycket populärt alternativ och du kan hitta många färdiga designer att välja mellan. Detta är ett speciellt populärt alternativ för strandnära fastigheter och kan komma till bra användning året runt för riktigt bad- och bastufantaster.

Förråd

Ett förråd är även det ett självklart alternativ och kan användas för att förvara bland annat alla redskap och maskiner som behövs för att underhålla trädgården. Större varianter lämnar ofta även utrymme för en liten verkstad eller snickarbod och är därför ett populärt val bland hemmafixare.

Växthus

Ett växthus kan också falla under attefallshusreglerna och kan därmed göra plats för riktigt stora odlingar. Om du bygger ett stort växthus är det dock extra viktigt att du planerar en stabil konstruktion så den håller för både väder och vind genom åren.