Är ditt tak säkert att vistas på – eller behöver du hjälp med ett takbyte

Ditt tak behöver underhåll med jämna mellanrum och ibland blir det även aktuellt med ett byte. Det kan vara lockande att endast reparera där det är skadat men det är rekommenderat att byta ut taket i stället. Ta kontakt med takläggare för att se vad taket behöver, det är trots allt en stor investering att fixa taket. Gå in på takfix.se för att komma i kontakt med erfarna takläggare.

Att tänka på vid takbyte

Det är inte ofta du behöver bekymra dig om att byta ut taket men den tiden kommer trots det. Har du en vind och stöter på fukt eller mögel är det garanterat dags att byta. Märker du att det läcker genom taket bör du också kontakta takläggare. Beroende på materialet på ditt tak så varierar livslängden:

  • Papptak 15-20 år
  • Takpannor 30 år
  • Bandtäckt plåt 40 år

Genom kontinuerligt underhåll av taket kommer det att hålla längre. Har du takpannor är det bra att granska om några gått sönder innan vintern kommer. Genom att byta ut dem kommer du att slippa onödiga kostnader. Det är dyrt att byta ut taket, men förutom att värdet på huset går upp så gör också husets livslängd det.