Anlita hjälp vid dränering av krypgrund

Om ditt hus vilar på en krypgrund är det viktigt att du har en ordentlig dränering. Det största problemet med en krypgrund är nämligen fukt och väta som bildas när kall luft möter den varmare luften under varma sommarmånader.

Fukt kan orsaka alla möjliga problem, såsom mögel och mikrobiologisk påväxt som sedan kryper upp via ytterväggar och bjälkar. Du vill undvika att det händer eftersom det kan leda till att du som bor där blir sjuk på ett eller annat sätt.

Om du inte har en bra dränering runt din krypgrund är det viktigt att du ordnar till det. Genom att anlita proffs på dränering säkerställer du att jobbet blir gjort på ett korrekt sätt. Du hittar bra information online om både krypgrund och företag som utför arbetet.

Vad är en krypgrund?

Fastigheter som står på ett slags låga murar, som husets bjälkar vilar på, är det vi kallar för krypgrund. Det lämnar ett mellanrum mellan mark och träbjälkslag. Det är i det här mellanrummet som luften är betydligt kallare än det är utomhus när det är varmt. Det går att bygga krypgrund på flera olika sätt så det gäller att du har koll på hur ditt hus är uppbyggt.